Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο


Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι βροχοπτώσεις στα πεδινά της Ηπείρου έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές. Έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις, αλλά και σε σπίτια.Ειδικότερα προέκυψαν ιδιαίτερες δυσκολίες στο οδικό δίκτυο, αφού πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα σχεδόν σε όλο το Νομό Ιωαννίνων. Έτσι οδηγοί που κινούνταν στα ορεινά, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους. Η Τροχαία ήταν επί ποδός νύχτα – μέρα στους δρόμους για να διευκολύνει τους ταξιδιώτες.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ
Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στον οικισμό Φτέρη του Δήμου Μολοσσών, όπου πέντε σπίτια απειλούνται με καθίζηση, ενώ δύο έχουν ήδη εκκενωθεί.Το έδαφος υποχωρεί και οι κάτοικοι ανησυχούν, καθώς τα σπίτια τους είναι κτισμένα στην πλαγιά βουνού.Ο Δήμαρχος Μολοσσών Γιώργος Παργανάς ανέφερε ότι «φτιάξαμε τον δρόμο και μέσα σε μία ώρα το έδαφος υποχώρησε και πάλι. Αποκαταστήσαμε τις ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, για να έχουν οι άνθρωποι νερό στα σπίτια τους και το απόγευμα οι σωλήνες έσπασαν....Η κατάσταση είναι δύσκολη...».Η Νομαρχία Ιωαννίνων και προσωπικά ο Νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ανθρώπων της Φτέρης.Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση «θα προχωρήσει το θέμα, για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ο δρόμος Πλατανούσα- Άρτα, όπως και ο δρόμος Δροσοχώρι- Ανατολική, δεν είναι προσβάσιμοι, αφού κατέπεσαν σ’ αυτούς βράχια.Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης προσωρινά διακόπηκε η κυκλοφορία στο ύψος της Δωδώνης, στο Δρίσκο και στην Μπαλντούμα.Πάντως με συνεχή δουλειά σε 24ωρη βάση τα μηχανήματα της Νομαρχίας, των Δήμων, αλλά και μισθωμένα κρατούν ανοιχτές τις οδικές αρτηρίες.Ακόμη σε ορισμένα χωριά παρατηρήθηκε διακοπή ρεύματος, αλλά γρήγορα επανήλθε το φως, αφού οι βλάβες αποκαταστάθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου