Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έφυγε από κοντά μας (Σοφία Σκιαδά Μάνου)

Πέθανε σήμερα πλήρης ημερών η Σοφία Σκιαδά Μάνου, θυγατέρα του Θοδωρή Μάνου και της Αλεξάνδρας Γιάννη Αγγέλη. Είχε μέχρι την τελευταία της στιγμή πνευματική διαύγεια και σχετικά καλή υγεία. Δεν άντεξε όμως στο χαμό του συζύγου της, του αρχοντάνθρωπου κι αγαπητού στους Κοσολιανίτες Παριανού Νίκου Σκιαδά και λύγισε αργά και σταθερά απ τον καημό της.

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια(όπου ήταν εγκατεστημένοι οι Αγγελαίοι), σπούδασε δασκάλα και εγκαταστάθηκε μεταπολεμικά στην Αθήνα. Σε κάποιο διάστημα του πολέμου βρέθηκε εθελόντρια νοσοκόμα στην Παλαιστίνη στις τάξεις του αγγλικού στρατού. Την διέκρινε υψηλή κοινωνικότητα, υποδειγματική θυμοσοφία και φλογερός πατριωτισμός. Απέκτησε τέσσερα παιδιά από δύο γάμους, μορφωμένα και σταδιοδρομημένα συμβάλλοντας σ αυτό με πολύ προσωπικό της μόχθο.

Πανέξυπνη καθώς ήταν αξιοποίησε
κάθε ευκαιρία για οικογενειακή επιτυχία. Ηταν η πρώτη ελληνίδα ταξιτζού και μάλιστα την είχε παρουσιάσει προ ετών ο ΑΝΤ1 στο πρωινό του ο Γ. Παπαδάκης. Συνδικαλισμένη στο χώρο του ταξί συνέβαλε στην προστασία των συμφερόντων του κλάδου της σε κινητοποιήσεις. Αγαπούσε πολύ το χωριό, το επισκεπτόταν μέχρι πρόσφατα και παρακολουθούσε συστηματικά τη ζωή της Αδελφότητας. Ηταν ένα πολύ δυνατό μνημονικό αρχείο και συχνά βοηθούσε με τις γνώσεις της στα οικογενειακά δένδρα, ιστορίες του χωριού κλπ.
Η δυσαναπλήρωτη απώλειά της ας είναι τίτλος τιμής για τους απογόνους της και η σύνθετη προσωπικότητά της παράδειγμα ζωής για τον μικρό συγχωριανικό χώρο μας.
Αιωνία της η μνήμη
Στάθης Παππάς

---------------------------

Το έργο της από την Αλεξάνδρεια Αιγύπτου ως το αγαπητό μας χωριό μεγάλο.Παντρεμένη με τον Νικ.Σκιαδά αφήνει βαριές περγαμηνές στα παιδιά της και στους λοιπούς εγγύτερους συγγενείς.

Με τιμή Σκιαδάς Ν. Μιχάλης _Ελένη Σκιαδά Γράψα-Η αδερφή της Ελένη Μάνου.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα 21/6/2012 στις 5μ.μ στο κοιμητήριο Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου