Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Με πολύ κέφι και φέτος το πανηγύρι μας

Με πολύ κέφι και φέτος πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής. Οι "γιορτές" κράτησαν 3 ημέρες (όπως συνήθως).

Τον πρώτο βράδυ πιο χαλαρά με κρέας στην λαδόκολλα και κλαρίνο που κράτησε από τις 11.30 έως τις 4.00πμ.

Το πρωί της 26 Ιουλίου είχαμε την καθιερωμένη λειτουργία στο ναό της Αγ. Παρασκευής. Μετά της αρτοκλασία μοιράστηκε σπιτική πίτα, διάφορα αρτοσκευάσματα και τσίπουρο ενώ άρχισε και πάλι χορός με κλαρίνα
στην αυλή του ναού.


Το βράδυ της Πέμπτης είχαμε το κυρίως πανηγύρι. Σερβιρίστηκε το γνωστό μας γιαχνί, και μετά ρύζι πανηγυρίσιο με αρνάκι (ή κάτι παρόμοιο) μαζί με όλα τα παρελκόμενα (σαλάτες, κρασί). Ακολούθησε βράβευση του συγχωριανού μας Γρηγορίου Μηλιώνη για το συγγραφικό του έργο και ακολούθησε χορός από τα "μεγάλα χορευτικά" που και φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τραγουδήθηκαν τραγούδια από το πολυφωνικό μας που συγκίνησε με την ερμηνεία του. Ο χορός κράτησε μέχρι νωρίς το πρωί της Παρασκευής (δηλαδή μεσημέρι) με βίζιτες σε διάφορα σπίτια.









Την Παρασκευή το βράδυ είχαμε την τελευταία μέρα του πανηγυριού μας. Έγινε η καθιερωμένη βράβευση των μικρών (και όχι μόνο) που συμμετείχαν στις αθλητικές εκδηλώσεις του απογεύματος. Δεν υπήρξαν άλλα χορευτικά λόγω στενότητας χρόνου (πήρε αργά μέχρι να σερβιριστεί το φαγητό και να αρχίσει ο χορός). Το φαγητό ήταν καλομαγειρεμένο κριθαράκι με κρέας και σαλάτες και κρασί. Το γλέντι όπως και την προηγούμενη μέρα κράτησε μέχρι αργά το επόμενο πρωί.




Άντε και του χρόνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου