Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Συνεχείς κλοπές σε σπίτια..


Φέτος περισσότερο από προηγούμενες χρονιές εμφανίζεται το φαινόμενων κλοπών και παραβιάσεων σπιτιών του χωριού. Είναι χαρακτηριστικό πως σε συγκεκριμένο σπίτι στις άκρες του χωριού (βοηθά η απομόνωση) τον τελευταίο ενα με ενάμιση μήνα έχουν μπεί μέσα ή αποπειράθηκαν να μπουν 3 φορές (σχεδόν μια φορά κάθε 15 μέρες).

Πρόκειται για κλοπές μάλλον διερχομένων αλβανών, με κύριο στόχο, αντικείμενα αξίας (χρήματα κοσμήματα) και όχι οικοσκευής (δεν περνούν ψυγεία TV, ρούχα κτλ) όπως την δεκαετία του 90. Το κακό είναι ότι τώρα οι επίδοξοι διαρρήκτες κουβαλάνε και εργαλεία μαζί τους όπως σκεπάρνια, πένσες κτλ. σημειώνουμε ότι παλαιότερα οι κλοπές ήταν πιο αυτοσχέδιες. Επιπλέον δείχνουν ιδιαίτερα αποφασισμένοι και επίμονοι χρησιμοποιώντας ευρηματικές μεθόδους (που καλύτερα να μην αναλύσουμε εδώ).

Τρία τουλάχιστον σπίτια έχουν παραβιαστεί από τις αρχές του καλοκαιριού και ποιος ξέρει πόσα ακόμα τώρα το χειμώνα που έρχεται. Ευάλωτα είναι τα απομονωμένα καθώς επιτρέπει την ανενόχλητη εργασία των διαρρηκτών.


Το κυριότερο πρόβλημα είναι όχι τα κλοπιμαία (καθώς ποιος αφήνει πλέον πράγματα αξίας στο χωριό) αλλά οι ζημιές που κάνουν. Χρυσές δουλειές κάνουν οι σιδεράδες κλειδαράδες, για να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα κουφώματα και κλειδαριές. Ασε που τα ανοιγμένα σπίτια μέχρι να ασφαλιστούν εκτίθενται σε καιρικά φαινόμενα, ποντίκια που μπαίνουν από ανοικτά παράθυρα κτλ.


Η αστυνομία, λόγω λειψανδρίας, αδυνατεί να φυλάξει τόσο μεγάλη περιοχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου