Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Στερνή μας γνώση..

Οταν πρόπερσι πήραμε δείγματα νερού από τον Κατρέλη, από μια οικιακή βρύση του χωριού, από τη δεξαμενή στη Βίγλα και από τη δεξαμενή στο Χαλίκι, κάποιοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για κινδυνολόγους, για φανατικούς οπαδούς του προηγούμενου κοινοτάρχη, για ανεύθυνους τρομολάγνους που θέλουν να σαμποτάρουν οτι καλύτερο έχει να επιδείξει το χωριό δηλ το νερό του κλπ κλπ.
Τους στείλαμε και τα ανεπίσημα αποτελέσματα από την ανάλυση που έκανε το Πολυτεχνείο και φυσικά την πέταξαν στα σκουπίδια γιατί έτσι επέτασε το προσωπικό, δημοτικό και  κομματικό συμφέρον.
Φέτος το καλοκαιράκι που έγινε η επίσημη επεξεργασία δειγμάτων νερού και είδαν τα αποτελέσματα, ο Δήμος χορήγησε χλωριωτήρα που τοποθετήθηκε στη δεξαμενή στον Καμποπούλη κι έτσι το νερό πλέον είναι ακίνδυνο από τις μολύνσεις που παρουσιάζονταν στο παρελθόν.
Εμείς λέγαμε οτι το νερό είναι μολυσμένο, οτι όταν πάμε εμείς οι Αθηναίοι και πίνουμε νερό στο χωριό παθαίνουμε τις πρώτες μέρες ευκοίλιες, πυρετούς, εμετούς, δυσεντερίες κλπ. Οχι μόνο δεν παραδέχονταν οτι το νερό είναι φαρμάκι αλλά μας έκαναν και πλάκα: "Α ωρέ που θα μας πείτε οτι το νερό είναι μολυσμένο, χαμένο το'χετε, το νερό είναι μεταλλικό και σας πειράζει ...". Διότι οι ντόπιοι δεν έχουν πρόβλημα, έχουν ανοσία στη μόλυνση ως χρόνιοι καταναλωτές.
Το νεράκι φυσικά είναι μολυσμένο και τώρα οι ίδιοι που μας σιχτίριζαν τρέχουν με τα μπουκάλια να αναπληρώνουν το χλώριο στον χλωριωτήρα.
Πάντως δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες για την ολική εντός του 2010 αντικατάσταση του συστήματος υδρεύσεως ούτως ώστε να πάψουν  μόλυνση, διαρροές κλπ κλπ.
Προηγούνται άλλα έργα μείζονος σημασίας όπως είναι... τα μπετά στους συνδετήριους δρόμους σπίτι τοσπίτι κι αυλή την αυλή.
Αυτά φέρνουν ψήφους δηλ η βολή της παρτούκλας μας...
Ερχονται δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2010, ετοιμαστείτε να δείτε πράματα και θάματα!



Αναγνώστης Στάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου