Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ποιό ζωογόνο κυνήγι..


Τώρα θυμήθηκε η "πράσινη κυβέρνηση" ημών να απαγορεύσει το κυνήγι. Τώρα που δεν έμεινε τίποτε και ειδικά στο χωριό μας ούτε πουλί πετούμενο!
Κακώς ο υπουργός Γεωργίας δεν ρώτησε τους Κοσιολανίτες κυνηγούς τι γνώμη έχουν για το κυνήγι και την απαγόρευσή του. Διότι εάν τους ρωτούσε θα του απαντούσαν όπως απάντησε το 1967 ο μακαρίτης ο ΚωσταΜπανταβάλης στον αστυνόμο του Δεσποτικού που τον κάλεσε στο γραφείο του και του ζήτησε να φέρει για σφράγισμα το τρίτο και κρυφό δίκανο που είχε αφού τον πρώτο καιρό της 7ετίας είχαν σφραγιστεί τα κυνηγετικά όπλα:
Τα στόματα μας τα σφραγίσατε, τις γυναίκες μας μπορεί να τις σφραγίσετε, τα ντουφέκια όμως ποτέ...!
Τώρα, τι ζωή δίνει το κυνήγι στο χωριό, ρωτήστε τα καφενεία...Ούτε το Ζαγόρι τέτοια κίνηση. Δεν μιλάμε για τους επαγγελματίες αγριογουρουνοκρεατέμπορους... Αυτοί είναι μονίμως στο δάσος και αγκαλιά με το ψυγείο και τα χιλιάδς ευρώπουλα από το..οικολογικό αυτό άθλημα, βλ. τα 134 γουρούνια του 2007! Μιλάμε για μεγάλη κονόμα...



Αναγνώστης Στάθης

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω τελικά επιτράπηκε το κυνήγι. Πάντως το ΝΟΜΙΜΟ κινήγι είναι ένας τρόπος ελέγχου του πληθυσμοί ζώων όπως το αγριογούρουνο, καθώς οι φυσικοί εχθροί του (πχ λύκοι) έχουν εκλείψει ή δεν είναι αρκετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή